Wilde Vaart

Ben je de 15 bent gepasseerd ?
Wil je maar één ding: Vrijheid ?
Nou die kan je krijgen bij De Geuzen: als Wilde Vaart / Explorer ben je zelf verantwoordelijk!

Verantwoordelijk? Voor wat dan allemaal?
Voor bijna alles, voor je programma’s, voor je kampen, voor elkaar en voor je eigen zeilboot. Alles bij elkaar een hele berg, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Geen leiding, maar bege-leiding
Bij De Geuzen staan begeleiders de Wilde Vaart / Explorers bij als dat nodig is. Als je voor het eerst bijvoorbeeld zelf een zomerkamp moet organiseren is het wel handig dat er iemand oplet of er niets vergeten wordt. Hoe gaan we bijvoorbeeld naar de zelfgekozen kamp locatie? Wie gaat er boodschappen halen? Kunnen we ergens leuk stappen? Maar ook is het fijn als je hulp krijgt bij het maken van een zaterdagprogramma.

Waarom is de Wilde Vaart zo waanzinnig?
Het is een waanzinnige speltak omdat je met begeleiding kan doen wat je wilt! Een weekend hiken, naar de film, speleologie, zeilen, naar musea, koken op houtvuur, karten, een deftig diner organiseren, op Koningsdag geld verdienen voor je eigen speltak met pannenkoeken bakken, een film marathon, 12-uurs zeilrace, een dropping voor alle Wilde Vaart / Explorers in de regio organiseren, een groot verjaardagsfeest voor één van de Geuzen, enz. enz. enz. Dat is nu zo waanzinnig aan de Wilde Vaart / Explorers: alles kan als je het zelf graag wilt!

Leiding
De leiding van de Wilde Vaart bestaat uit vrijwilligers die door middel van een erkende cursus, gecertificeerd zijn door Scouting Nederland. Alle leiding is in het bezit van een VOG-verklaring.