Dolfijnen

Ben jij avontuurlijk en niet bang voor water?
Ben jij tussen de 7 en 11 jaar?
Ben jij minimaal in het bezit van zwemdiploma A?
Dan is onze scoutingspeltak de Dolfijnen echt wat voor jou.
Dit kan en mag je niet missen!!

Opkomsten

Elke zaterdag tussen 14:00u en 16:00u komen we bij elkaar op ons unieke wachtschip de Cornelia waar de leiding elke week een afwisselend en uitdagend programma voor ons heeft voorbereid. Naast de leuke activiteiten en spelletjes die we met elkaar doen leren we ook vaardigheden die niet alleen tijdens je tijd bij scouting, maar ook de rest van je leven van pas zullen komen. Denk aan praktische vaardigheden zoals knopen leggen en een vuurtje stoken, maar ook sociale vaardigheden als samenwerken. Bij een echte watergroep mogen wateractiviteiten natuurlijk niet ontbreken. We zijn dan ook vaak op het water te vinden in onze kano’s. Tijdens de activiteiten proberen wij grenzen te verleggen maar natuurlijk ook zo veel mogelijk lol te trappen. Het is fantastisch om met een groep kinderen van je eigen leeftijd op stap te gaan zonder je ouders. Wil jij de wereld verkennen op en rond het water? Dan moet jij zeker komen kijken!

Kampen

Als echte scoutinggroep hebben we natuurlijk ook momenten dat we er met elkaar op uit gaan. Verspreidt over het jaar organiseren wij drie kampen. Je leert elkaar en jezelf tijdens de weekenden en kampen echt goed kennen. Ook doe je dingen die je op een schoolkamp niet zou doen. Alle kampen krijgen altijd een speciaal thema zodat het altijd spannend en nieuw is wat het avontuur ons gaat brengen. Zo beleven we ieder jaar weer de meest vreemde en spannende dingen.

Winterweekend

Dit is als het ware een extra lange opkomst met 1 nachtje slapen. Dit weekend valt in de periode dat de dagen wat korter zijn en de nachten wat langer, dus dat maakt het extra spannend. Door de korte duur en het feit dat we in Vlaardingen blijven is dit desalniettemin het ideale weekend om voor het eerst zonder ouders op stap te gaan.

Pinksterkamp

Zoals de naam al doet vermoeden vindt dit kamp plaats met Pinksteren. Wij zijn een waterscoutinggroep en dus gaat ons wachtschip de Cornelia mee op kamp. Vanuit Vlaardingen wordt er naar een locatie elders in het land gevaren om het anker uit te gooien en de loopplak te laten zakken, om vervolgens het gebied om ons heen te verkennen met onze Kano’s en allerlei andere leuke dingen te doen. Tijdens ons kamp nemen wij iedere morgen een frisse duik om goed wakker te worden. Dat onderscheidt de echte waterscouts van de landscouts.

Zomerkamp

Net als het pinksterkamp trekken we er aan het begin van de zomervakantie ook weer op uit met ons wachtschip de Cornelia. Deze keer voor een hele week, maar dan allemaal wel wat spannender/groter/leuker dan met de andere kampen. Tijdens dit kamp zullen we ook aandacht (proberen te) besteden aan zeilen en wat daar bij komt kijken. Zo heb je alvast een idee van en ben je voorbereid op het grote waterwerk bij de verkenners voor als je doorgroeit.

Leiding

De leiding van de Dolfijnen bestaat uit een groep jonge vrijwilligers die allemaal het grootste deel van hun leven lid zijn bij onze groep en er alles aan doen om de nieuwe generatie dezelfde geweldige tijd te bezorgen als zij vroeger hebben gehad. Alle leiding is door middel van een erkende cursus gecertificeerd door scouting Nederland. Daarnaast is alle leiding in het bezit van een VOG-verklaring.