Verkenners

Ben je een liefhebber van water, boten en zeilen ?
Heb je gewoon zin in veel avontuur ?
Ben je tussen de elf en vijftien jaar ?
dan mag je dit niet missen!

Wat doen we zoal?
Binnen scouting nemen de waterscouts een heel aparte plaats in. Behalve de gewone “scoutingdingen” zijn we bezig met boten en water. De Verkenners van de Geuzengroep varen in Lelievletten. Stalen boten die met hun rood/zwarte kleuren goed opvallen. Van eind april tot november zijn we op zaterdag aan het zeilen, roeien en wrikken op de Vaart, de Vlieten, het Bommeer en op de Foppenplas. Zeilen is niet zo gemakkelijk als het lijkt, dus leren we je ook op een gezellige manier de theorie van het varen. Wat roeien en zeilen is dat weet iedereen wel. Maar het is wel heel stoer als je met je vlet door de haven kunt wrikken. Dit kun je natuurlijk niet zomaar even doen, spelenderwijs leren we je dit soort activiteiten. Totdat het echt te koud wordt.
In het winterseizoen besteden we naast allerlei leuke activiteiten veel aandacht aan het onderhoud van onze vletten. Overall aan en schuren en schilderen maar!

Hemelvaart- en Zomerkamp: op avontuur ergens in Nederland!
Minimaal twee keer per jaar gaan we op kamp met de Verkenners. We varen dan met ons wachtschip de m.s. Cornelia naar een mooie plaats en gooien daar de ankers uit. En met allerlei spelen en wedstrijdjes weten we er een superavontuurlijke tijd van te maken. Maar ook een hike, een dropping en dagtochten horen tot het programma. Het eerste kamp in het jaar is met Hemelvaart. Vijf dagen volop tochten varen en genieten van het voorjaarsweer. In de zomervakantie gaan de Verkenners op zomerkamp. Minimaal 10 dagen met alle Verkenners en een enthousiast leidingteam een supertof kamp beleven waar je nog jaren over kunt vertellen. Het is niet zomaar iets wat je dan meemaakt: je gaat onder andere een drie-daagse tocht maken, waarbij je ook in je eigen vlet gaat slapen. Dit is iets waar iedere Verkenner je hele stoere verhalen over kan vertellen!

Winter
Op zaterdag van 10.00 uur tot 16:00 uur draaien we groep in de winter. We doen naast spelletjes en excursies ook veel aan het onderhoud van de boten. De vletten moeten geschuurd en opnieuw geverfd worden, en dat is best een hele klus. Maar met elkaar is het best gezellig om te doen. En je wordt er reuze handig van.

Leiding
De leiding van de Verkenners bestaat uit vrijwilligers die door middel van een erkende cursus, gecertificeerd zijn door scouting Nederland. Alle leiding is in het bezit van een VOG-verklaring.