Wilde vaart Logboek


Foto’s groepsdag2013

Voor de foto's van de groepsdag 2013 - Klik Hier!

Verkenners logboek 22 augustus 2013 2013    

Winterpret
Winters weer betekend niet zeilen, en geen onderhoud kunnen doen. Winters weer betekend ook schaatsen! Afgelopen zaterdag hebben de wilde vaarders het water op een andere manier getrotseerd, met ijzer onder de voeten(iets minder dan normaal) Heeft de wilde vaart de eerste tocht naar de foppeplas gemaakt.


Wilde vaart logboek 19 februari 2012    


Update WiVa
Ook aan het einde van 2011, heeft de Wilde Vaart niet stilgezeten. Voor het vieren van het Sinterklaasfeest is er weer flink geklust aan surprises. Ijsballen, gewapend plastic, cake en een grieks gedicht, de rest mag de verbazing invullen.

De Magdalena staat natuurlijk op de kant en er is absoluut weer een flinke vooruitgang, ondanks het weer staat het hele onderschip al weer in de coating! Onze vlet staat ook weer op de kant en ook daar wordt weer hard aan geklust. Hopelijk mogen we weer een mooi resultaat krijgen.

Zoals elk jaar heeft ook de Wilde Vaart traditiegetrouw de strandwandeling, van Hoek van Holland naar Kijkduin gelopen. Dit alles op de late avond na een heerlijke kerstmaaltijd. Dit jaar geen sneeuw, maar hagel voor de verandering. De Wilde Vaarders hebben het hele stuk vooraan gelopen, zonder te klagen!

Naast onze opkomsten is afgelopen december ook onze eigen WiVa schipper Claudia getrouwd! Namens de Wilde Vaart wensen wij haar en Lennard een gelukkig huwelijk.

Wij hopen van 2012 weer een mooi scoutingjaar te maken, met veel zeildagen en mooie wedstrijden, maar daar komen we maar op een manier achter...


Wilde vaart logboek 4 januari 2012    


Kerstdiner en Strandwandeling 17-12-2011
Zaterdag 17 December hebben alle Geuzenspeltakken een gezamelijk kerstdiner genoten. De voorbereidingen begonnen al vroeg met het inkopen van de laatste verse ingredienten en het vele schil, snij en plukwerk voor de 3 chef koks:
Adrie Vink
Hellen Lijster
Ed Malkenhorst
Vanaf 15:30 druppelden de mensen binnen en werd er nog even stoom afgeblazen in het Hof met een lekker actief spel.

Het 3-gangendiner werd om 17:00u geopend door Mika. Als eerst werd onze unieke kerstboom volgehangen met de kerstballen die ieder bij zich had.
Daaropvolgend zijn er felicitaties voor de volgende Geuzen:
Mika zijn verjaardag (30j).
De trouwerij van Pirel.
De trouwerij van Lennard met Claudia en visa versa.

Vervolgens werd er aangeschoven voor de maaltijd, bestaande uit:
Een Terayaki garnalenspies met chinese kool en een timbaaltje rijst, Ossobuco met gebakken krieltjes en haricots verts in spek en daarnaast een salade, een Yoghurt-slagroom toetje met kersen.

De 3 chefs hebben zeer zeker eer van hun werk want ieder heeft met smaak gegeten.

De Dolfijnen nemen rond 19:30 afscheid, zij zullen elkaar en de leiding weer zien op 7 januari 2012.

Een overgroot deel van de Verkenners, Wilde vaarders,loodsen en de Leiding maken zich na de maaltijd op voor een frisse strandwandeling. Met de hulp van verschillende ouders werd de groep richting het vertrekpunt gereden.

Deze keer lopen we van Hoek van Holland naar Kijkduin met een stevige gure wind vanuit het Noord westen. Met hier en daar een regen- en of hagelbuitje is het af en toe best doorbijten, maar het was volgens de veteranen een stuk beter als het voorgaande jaar.

Tegen 00:00 uur kwam de groep moe, nat en koud maar ook weer trots aan in KijkDuin. Na een 'rustige' rit met de taxiende ouders richting Vlaardingen, nam de groep rond 01:00u afscheid van elkaar bij de Cornelia.


Wilde vaart logboek 20 december 2011    


Magdalena op de kant
16 oktober. De Wilde Vaart begeleiding was al een tijd op zoek naar een plaatsje waar het zeiljacht de Magdalena dit winterseizoen voor onderhoud op de kant zou kunnen. Ondanks al hun inspanningen leek het dit jaar een onmogelijke klus. Echter kwam hier zondagmorgen ineens verandering in toen de Wilde vaarders alsnog werden gebeld met de vraag of zij binnen een uur met de Magdalena bij pleziervaartuigenvereniging de Kulk konden zijn.

Alle boten van de vereniging stonden inmiddels op de kant en met een beetje passen en meten kon de Magdalena er toch nog bij. Na een rondje bellen waren Claudia, Lennard, John en Arjan klaar voor vertrek en zijn als een speer naar de het landje aan de vaart gegaan. De Magdalena werd klaar gemaakt voor vertrek en binnen een uur lag de Magdalena bij de Kulk. Nog geen 45 min later stond de Magdalena op de kant. Het onderhoud kan beginnen althans bijna want eerst moet de onderkant Magdalena nog mossel vrij worden. Een flinke uitdaging staat klaar voor de Wilde Vaart.
Wilde vaart logboek 17-october 2011    


Overvliegen wilde vaart
Op zaterdag 24 september was het eindelijk zover, Jeroen, Joris en Marijn stonden te popelen om over te vliegen naar de wilde vaart. De huidige verkenners wrikten met hun vlet naar het midden van de plas waar de overvliegers hun opblaas scooter moesten opblazen. Toen ze zover waren sprongen ze op hun scooter en peddelen ze naar De Magdalena waar ze verwelkomt werden door hun nieuwe begeleiding Claudia en Chris.

Meteen werden de zeilen van de Magdalena gehesen om een lekker stukje over de plas te zeilen met de nieuwe bemanning. Op de terugweg was het tijd voor nog een opdracht. Ze moesten elkaar geblinddoekt schminken. Het was Hilarisch en de mooiste kunstwerken kwamen er uit. Het was een geslaagde dag en heten Jeroen, Joris en Marijn welkom bij de Wilde Vaart.


Wilde vaart logboek 11-october 2011    


Kerstwandeling
30 dec - Op zaterdag 18 december werd voor de 11+ leden het kerstdiner afgesloten met een strandwandeling van Hoek van Holland naar Kijkduin. De sneeuwvoorspellingen voor die avond waren aanleiding om voor vertrek buienradar te raadplegen. De eerste sneeuw werd om middernacht komend vanuit het zuidwesten in Zeeland voorspeld. Aangezien we dan klaar zouden zijn werd besloten om de wandeling door te laten gaan. De temperatuur (min veel) en wind stonden garant voor een verfrissende wandeling. Toen een halfuur na de start ook de eerste sneeuw begon te vallen, liepen we echt in een winterwonderland.

Halverwege stond bij Monster de tussenstop met warme choco (en zonder warme worst). Bij Ter Heijde moesten we het strand af in verband met strandopspuiting en hebben we het laatste stuk in de luwte van de duinen op het fietspad gelopen. In Kijkduin moesten we even wachten op het vervoer terug naar huis, de auto 's kwamen door de sneeuwval er met moeite door. De terugweg verliep op een rustig gangetje, met z'n allen met 50 km/h in een rijtje achter de strooiwagen aan.

Bijgaande foto's een sfeerimpressie, en ja, het is sneeuw wat u ziet en het was koud !


Wilde vaart logboek 11 januari 2011    


Zomerkamp Friesland

Wilde vaart logboek 19 augustus 2010    


Opkomst 20 februari 2010Wilde vaart logboek 1 maart 2010    


Winterhike

29 januari was voor ons de winterhike. Hoewel de weersvoorspelling nogal slecht was, viel dit uiteindelijk nog mee. We vertrokken vanuit Spijkenisse bij de Hartelgroep en hadden als eindbestemming een groep in Barendrecht, het clubhuis van de Fridtjof Nansen groep meen ik. Na een hoop landscouts die van mening waren dat we de verkeerde kant op liepen, gingen we MET PIRATENVLAG! wel de goede kant op. Nog voor de eerste kop kwamen we wat mede wildevaarders tegen, namelijk die uit Hellevoetsluis, voor ons bekenden van o.a. de RZW.

De hele avond zijn we met dit clubje de posten afgelopen. Na een hoop stront, schapen, heuvels en kramp kwamen we bij de tent van post 2. Toen we die tent uitkwamen was het buiten spontaan wit van de sneeuw. Dit weerhieldt de stoere wildevaarders natuurlijk niet deze avontuurlijke reis te vervolgen,en na een hoop misgelopen te zijn kwamen we uiteindelijk in Barendrecht aan. Daar kregen we nog ranzige chocolademelk en speelden we dweilhockey tegen de slurpa's van de vioolgroep:)

Chris Valk


Wilde vaart logboek 22 februari 2010    


Kerststrandwandeling 2009

Wilde vaart logboek 20 februari 2010    


Sinterklaas

Voor de sinterklaasopkomst hebben we surprises gemaakt. Chris en wouter kregen een surprise van Marrit en Nasja. Nagemaakte poppen van Chris en Wouter met een hart in het midden. Claudia kreeg een bomsurprise van Wouter. Nasja kreeg een komposiet surprise van Chris. Marrit kreeg een leuke ingelijste foto van zichzelf van Claudia.
Nasja
Wilde vaart logboek 8 mei 2010    Wilde vaart logboek 20 september 2009    


Magdalena
In oktober 2008 kreeg de wilde vaart een leuke melding: ‘of wij nog een zeiljacht wilden??’ Verbaasd als wij waren troffen wij een prachtig zeiljacht aan, nou ja, een prachtig model dan. Compleet met kapotte motor, afbladderende lak, verschrikkelijke epoxy vlekken en een rotte mast. Maar, dit was een mooie uitdaging, waarvan wij achtten hem aan te kunnen. Dezelfde dag hebben we het jacht naar de Cornelia gesleept om een nieuw avontuur aan te gaan.

Enkele specificaties:
Naam: Magdalena Moons(hyperlink)
Type: Ijsselmeerse Bakdekker
Lengte: 7,80 meter
Breedte: 2,40 meter
Diepgang: 1,35 meter
Motor: Albin 0-21 8pk
Masthoogte: 8,90 meter
Rompmateriaal: staal

W.S.V. de Fuut
De wilde vaart is toen naar de wsv de Fuut gestapt, om een plekje te vragen op de kant. Zij zijn zo gastvrij geweest ons een plekje te geven om de boot op te knappen, Wij zijn de Fuut ook verschrikkelijk dankbaar voor alle hulp die wij hebben gekregen.

Het avontuur:
- Opknappen lak buitenkant: 100%
- Opknappen lak dek/kuip: 50%
- Mast renoveren: 50%
- Bestaging instaleren: 0%
- Tuigen: 0%v - Kajuit/leefruimte opknappen: 0%
- Motor opknappen: 0%
- Houtwerk opknappen: 85%
- Koperwerk: 0%

Wij zijn een heel eind gekomen en hebben nog een heel eind te gaan, maar hopen wel dat de Magdalena met ons mee vaart tijdens het zomerkamp 2009


Wilde vaart logboek 15 juni 2009    Magdalena klaar voor de plons!
Wilde vaart logboek 8 april 2009    

Magdalena naar de FuutTekening van de Magdalena


Sinterklaas 2008