Alle hens aan denk!

1 oktober 2011: zeeverkennersgroep de Geuzen bestaat, op de kop af, 75 jaar. Tijd voor een reünie. De dag begon al met een cadeautje, namelijk schitterend weer en naarmate de dag vorderde werd het beter en beter. Om 11 uur stonden er allerlei mensen op de kade klaar om het parkeerterrein aan de Hoflaan en de M.S. Cornelia om te toveren in een feestterrein. Het schip werd verplaatst en het opbouwen kon beginnen. De organisatoren van de reünie, zelf oudgedienden, kregen hierbij gelukkig ook hulp van de huidige leden. Er werden tenten geplaatst, er werd een heus mu-ZEE-um ingericht en de boel werd gezellig versierd.

De verkenners waren toen nog in geen velden of wegen te bekennen, want die waren vanwege het mooie weer, eerst nog even de zeilen, maar vooral ook de zwemvaardigheid gaan testen op de Foppenplas. De Dolfijnen waren iets dichter bij "huis" gebleven en waren heerlijk aan het kanoen in de Haven. Daar werden zij getrakteerd op kinderchampagne en taart! Zo tegen halfvier was al het varend materiaal weer zo'n beetje terug in de Haven en op dat moment arriveerde ook de eerste reünisten.

Het werd een feest der herkenning. Uit allerlei generaties hadden mensen zich ingeschreven en zo kende iedereen wel een aantal mensen uit het verleden. Er waren mensen bij die net na de oorlog lid waren geweest van de groep maar die met even veel passie over hun tijd bij de Geuzen spraken als de leden van latere generaties. Er werden foto's gekeken, herinneringen gedeeld en (sterke)verhalen uitgewisseld. Het schip werd met enige melancholie bekeken. Er waren zelfs een aantal reünisten bij die zich aan een wedstrijdje roeien waagde, maar ook bij hen zit het roeien niet echt in het bloed.

De tijd vloog om en het opruimen moest op een gegeven moment echt aan gaan vangen, maar de meeste mensen maakte weinig aanstalten om weg te gaan. Het was gewoonweg te gezellig. Maar aan alles komt een eind en zo ook aan de reünie. Voor leden en oud leden is er een badge ontworpen en voor diegene die dat willen is deze aan te vragen bij de secretaris. Van een aantal mensen hebben wij de oude foto's en allerlei ander materiaal uit het verleden mogen ontvangen, waarvoor onze dank. Mensen die gisteren foto's hebben gemaakt: wij ontvangen deze graag op info.degeuzen@gmail.com


Klik op de foto voor vergroten en verkleinen