Loodsen Logboek


Foto’s groepsdag2013

Voor de foto's van de groepsdag 2013 - Klik Hier!

Verkenners logboek 22 augustus 2013 2013    

Kerstwandeling
30 dec - Op zaterdag 18 december werd voor de 11+ leden het kerstdiner afgesloten met een strandwandeling van Hoek van Holland naar Kijkduin. De sneeuwvoorspellingen voor die avond waren aanleiding om voor vertrek buienradar te raadplegen. De eerste sneeuw werd om middernacht komend vanuit het zuidwesten in Zeeland voorspeld. Aangezien we dan klaar zouden zijn werd besloten om de wandeling door te laten gaan. De temperatuur (min veel) en wind stonden garant voor een verfrissende wandeling. Toen een halfuur na de start ook de eerste sneeuw begon te vallen, liepen we echt in een winterwonderland.

Halverwege stond bij Monster de tussenstop met warme choco (en zonder warme worst). Bij Ter Heijde moesten we het strand af in verband met strandopspuiting en hebben we het laatste stuk in de luwte van de duinen op het fietspad gelopen. In Kijkduin moesten we even wachten op het vervoer terug naar huis, de auto 's kwamen door de sneeuwval er met moeite door. De terugweg verliep op een rustig gangetje, met z'n allen met 50 km/h in een rijtje achter de strooiwagen aan.

Bijgaande foto's een sfeerimpressie, en ja, het is sneeuw wat u ziet en het was koud !


loodsen logboek 11 januari 2011    


Eindelijk schande weg

11 dec - Wat voor iedere Geus een doorn in het oog was is opgelost. De stuurhut heeft eindelijk een dak. Het houtwerk van de stuurhut heeft in 2009 een opknapbeurt gehad. Wat overbleef was de vervanging van het lekkende dak. Met name de noodoplossing van een waterscouting-blauw afdekzeil was een affront.

Met vereende samenwerking tussen buitengewoon leden en loodsen is er nu een onderhoudsarm aluminium dak geplaatst. Afmetingen en gewicht maakten van de montage nog een hele uitdaging, uiteraard is dat creatief en voortvarend opgelost. Nu nog de laatste afwerkingen (ruit in het raam plaatsen, ruitenwisser, lamp en randafwerking).


Project-Sony logboek 12 december 2010    


Vier-de kerstdag
Op vierde kerstdag maandag 28 december was het weer de jaarlijkse loodsen vier-de kerstdag opkomst. Het programma was kerst-eenvoudig, een maaltijd samengesteld uit de restjes van de kerst door alle deelnemers en een klein cadeau onder de boom. Omdat de tussenwand nog steeds uit het lokaal was, hebben we de maaltijd eens een keer in het verkennerslokaal genuttigd.

Daarna de cadeaus verdeeld; een vrouw had een cadeautje voor een vrouw meegenomen en een man voor een man; de aantallen klopten dus .... bijna ! Na de afwas hebben we afgesloten met een borrel en een praatje. Eenvoudig en gezellig.


Laatste nieuws 1 januari 2009    Bestuursopkomst 25 april 2009
Deze opkomst werd georganiseerd door het bestuur. Zoals te verwachten moest iedereen deze opkomst de armen uit de mouwen steken omdat er weer allerlei klussen geklaard konden worden. Vooraf was er vooral onduidelijkheid over het hoe en wat van de opkomst; er moest een zakmes mee, een regenpak, een dom-dom en nog meer onzin. Terwijl het bestuur al menig zweetdruppeltje weggeveegd had bij de voorbereiding, gonsde het op de Cornelia van de geruchten wat er ging gebeuren.

Nadat er een nieuwe invulling van het begrip "ik heb nog met je geknikkerd" was gegeven, ging de eerste groep op pad. Eerste klus: maak tien foto's die op de site geplaatst kunnen worden, waarvan een van jullie groep. Tweede klus: stickers op een kano plakken; daarna het water in en op pad. Er was een route uitgezet waarbij in etappes het avondeten met de kano's werd bijeen gepeddeld.

De vaareigenschappen van de kano's zijn dusdanig, dat de eerste twee kano's al voor de bbq op het terrein van Natsec waren. Hier hebben we een bbq gehouden, waarbij de tonnetjes handig van pas kwamen. Rond tien uur gaf de natuur door lichtsignalen aan dat het verstandig was om terug te keren naar de Cornelia. Na een nachtelijke kanotocht terug de derde klus: de kano's in de container aan de vaart opbergen.

Hierna werd afgesloten op de Cornelia, waarna er voor de liefhebbers nog tijd voor een afzakkertje was.


Laatste nieuws 4 mei 2009    Wanted: 100% Geus
Zaterdagavond 4 april 2009 om 18.00u start de grote zoekactie naar Ö
Het is nog maar de vraag of we die kunnen vinden. Misschien ben jij het wel Ö
Kom daarom naar de Cornelia en zoek met ons mee onder het genot van een hapje en een drankje.

Wij zijn alvast begonnen met zoeken!

De uitnodiging voor de opkomst van zaterdag 4 april riep bij alle genodigden veel vragen op. Zouden we er vies van kunnen worden, worden we getest op onze geuzenkennis, enz. Ondanks al die onzekerheden waren het toch een mannetje of 14 die op de uitnodiging ingingen.

Zoals in de uitnodiging stond vermeld waren de organisatoren, Peter en Ilka dit keer, al begonnen met de zoektocht. Dit bleek ook werkelijk het geval, want iedereen was om 18.00u aanwezig, behalve zij. Het bleek dat hun ondeugende en ondernemende kat de uitnodiging ook had gelezen. Hij was onder hun aandacht ontsnapt en bleek na 50 minuten zoeken op de parkeerplaats voor de deur onder de camper (een oud barrel) van de buurman te bivakkeren. Jammer voor de kat dat hij niet lid is van de geuzen, anders had hij toch aardig in de buurt kunnen komen van de titel 100% geus.

Maar goed om 18.30u waren de organisatoren dan eindelijk binnen. Het eten werd bereid en de tafels werden klaargezet voor het eerste spel: ďWie ben ikĒ. Precies zoals het gelijknamige tv-programma werd er fanatiek gespeeld door het heren- en het damesteam. Damesteam, nou ja bijna damesteam. Een van de heren (gelukkig met lang haar) voelde zich geroepen om de dames te ondersteunen. Dankzij dit spel zal de scheepstoeter voor altijd andere ideeŽn oproepen bij iedereen dan waar het normaal gesproken voor bestemd is. Sommige mensen hadden in een mum van tijd ontdekt wie ze waren, anderen hadden daar meerdere aanwijzingen voor nodig. Maar goed uiteindelijk valt er te zeggen, dat jawel het scheelde niet veel de dames er toch beter in waren dan de heren.

Het eten was dit keer op geuzenbasis gebaseerd. De organisatoren hadden bij hun bruiloft een gerecht van 4 geuzen ontvangen: spaghetti met hamburgers. Een bijzondere combinatie. Zelfs aan de vegetariŽr is gedacht en het heeft iedereen heerlijk gesmaakt, behalve voor de kok. Ze vond het een waardeloze combinatie en hoe jammer het ook zal zijn, ze zal het niet meer klaarmaken. Alle loodsen die aanwezig waren wisten het nog goed op smaak te brengen met een overtreffelijke currysaus, chilisaus of tomatensaus en natuurlijk de geraspte kaas.

Na de afwas, inclusief soppen van bepaalde delen van vloer, de schoonmaak en het opruimen, was het tijd voor het volgende spel Hints. Ook hier speelden het heren- en het damesteam erg fanatiek. Het damesteam liet ook hier weer goed teamwork zien. Een enkele keer hoefde alleen maar het thema uitgebeeld te worden en het aantal woorden en het werd al geraden. De heren konden hier niet tegenop en klaagde bij de organisator dat het allemaal vrouwenonderwerpen waren die ze uit moesten beelden. De organisator had hier wel een idee op en liet beide teams voor elkaar opdrachten opschrijven. De mannen hadden bij dit rondje hun achterstand met 5 minuten weer ingehaald op de vrouwen, maar het was nog niet voldoende. Ook hier bleek maar weer dat de vrouwen beter konden samenwerken.

Iedereen bleef erg enthousiast hierna en we zijn gelijk doorgegaan met het spel pictonairy. Beide teams schreven weer voor elkaar opdrachten. Ja en hier kwamen de mannen dan eindelijk om de hoek. Ze hebben gewonnen. Het scheelde niet veel, maar het is ze gelukt.

Om 23.00u hadden we de spelletjes toch wel weer gehad en het bleek uit vanavond dat we allemaal 100% geuzen zijn. Iedereen heeft een teamspirit en is bereid om met zijn team te winnen. Er kan erg fanatiek gespeeld worden. De zoektocht is dan eindelijk ook beŽindigd.

Na deze conclusie getrokken te hebben, hebben we buiten onder het genot van wat hapjes en drankjes zitten zingen bij het kampvuur. Een mooie afsluiting van een geslaagde loodsenopkomst.

Laatste nieuws 6 april 2009    Rob Ross opkomst 14 maart 2009
Om 17.30 was de Cornelia opengesteld voor al onze loodsen! Met een opkomst van 14 man/vrouw waren Jeroen en ik super blij. Om 18.00 uur waren wij druk aan het koken. Gelukkig kregen wij daarbij hulp van Veikko, Irene en Shirley. Om de opkomst creatief te openen kreeg iedereen de kans om zijn maaltijd zelf samen te stellen.

Hiervoor waren diverse ingrediŽnten o.a.; speklapjes, gehaktballetjes, aardappelpuree, bietjes, sperzieboontjes, worteltjes, doperwtjes, spinazie en appelmoes. De meest mooie creaties kwamen te voorschijn. Daarna was er een toetje en om de creativiteit verder te ontwikkelen was er de keuze uit; gele vla, bruine vla, yoghurt, limonade siroop, hagelslag en poedersuiker.

Jeroen en Chris bedachten dat je met poedersuiker ook nog andere dingen kon doen dus even later hingen er grote wolken in het ruim! Na het eten moest er nog afgewassen worden, helaas voor de afwasploeg kwamen we nog een krat met vuile vaat tegen en die hebben we er dus maar bij gegooid! Maar vele handen maken ligt werk en weg was de afwas! Hierna werd iedereen naar de roef gestuurd waar het vaste belspelletje weer begon. Diverse bestellingen zijn door gekomen.

Toen iedereen weer terug mocht komen werden ze opgewacht door Rob Ross, de broer van Bob Ross. Na een korte uitleg en verkleed partij (om de kleding te beschermen) werd iedereen aan het werk gezet. Met een film van Bob Ross werd uitgelegd hoe je zelf een schilderij kan maken, iedere keer een stapje verder (of weer terug) en zo kwam er een uiteindelijk een mooi schilderij te voorschijn.

Tijdens het rondlopen zag je er echt hele mooie creaties uit komen. Na een half uur was het eerste schilderij klaar en na 3 uur het laatste schilderij. Ik kreeg vooral een warm gevoel bij het schilderij van Tejo. U moet hem hier echt eens naar vragen! De schilderijen staan op dit moment tentoongesteld in de Cornelia. Waar ze uitgestald gaan worden voor de verkoop is nog niet bekend.

Na het Rob Ross avontuur was er nog een gezellig samen zijn met veel muziek en plezier. Er is tot in de late uurtjes door gefeest. Om 3.00 besloot ik af te haken en ben ik lekker naar mijn bedje gegaan! Een hele groep heeft toen nog shoarma besteld dus ik heb geen idee hoe laat het geworden is.

Jeroen en ik hopen dat iedereen het naar zijn zin gehad heeft en zijn benieuwd naar de volgende opkomst!

Groeten,

MarkLaatste nieuws 16 maart 2009    Vissen op de Noordzee
Het was zaterdag 21 februari en niet zomaar een zaterdag. Vandaag was de dag dat wij gingen vissen op de Noordzee.

's middags om 11:48 uur ontwaakte Hare Majesteit Cornelia uit haar winterslaap. Met een bonkend hart deed ze heel de schuit rammelen. Met een beetje rook uit de uitlaat laat ze weten dat ze nog niet helemaal wakker is. Een poosje later is ze er klaar voor. Helaas was de opkomst van de verkenners en de dolfijnen nog niet afgelopen dus moesten we nog even wachten.

Maar het wachten werd ons rijkelijk beloond. Nadat de opkomsten waren afgelopen en de boel weer een beetje aan kant was en drankje te hebben genuttigd werd het tijd om onze magen te vullen, want op een lege maag kun je natuurlijk niet vissen. MAAARRR daar kwamen John en Chris eindelijk aan iedereen keek hartverwarmend naar ze met ogen vol smart en rammelende buikjes de woorden die John sprak: "Nog effe wachten hoor".

Elke minuut leek een uur, elke uur een dag, en elke dag een week. Maar uiteindelijk werd het wachten beloond met een daadwerkelijk heerlijk visbanket waar je lepel nog bij zou opeten. Er lagen meer soorten vis dan ik aan soorten vis ken denk ik.Ook was er aan de Vistariers gedacht die een niet te versmaden quiche konden genieten met kipvleugels en rundvlees salade. Ook was er nog brood en diverse. Zo zie je maar dat Chris en John verborgen talenten hebben en eigenlijk meester koks blijken te zijn.

Na het afruimen werd de viscrew naar de roef gestuurd.

Enkele uren later waren we op bestemming gekomen. ER KON WORDEN GEVIST!!!!. Helaas moesten we eerst nog wat hengels in elkaar knopen maar dat is voor de doorgewinterde waterscout natuurlijk geen probleem. Zelf zag ik geen steek voor ogen maar toch nog een behoorlijke vangst binnengehaald. Uit betrouwbare bronnen kan ik vertellen dat er iemand vals speelde. Ik zal Ed zijn naam niet noemen omdat, er nog mensen waren die nog valser speelde :(

Nadat, we de vissen weer hadden uitgezet konden we op de terugreis nog van een borrel genieten waarna de Hare Majesteit weer op haar plek lag alsof ze die avond niet is weggegaan.

Alom was het weer een leuke opkomst en bedanken we John en Chris.

Vriendelijke groet,
anoniempje

Laatste nieuws 26 februari 2009    Das Rhein spiell

Om 17.00 werden we allemaal aan boord verwacht. Lennard en Ralf hadden een leuk spel bedacht. Na dat we begonnen waren met een biertje of wat fris werden we uit het ruim naar de roef gestuurd. Hier werden we in teams verdeeld en moesten we van piepschuim bootjes gaan maken. Hier komen hele leuke creaties uit. Van Cornelia tot Cruiseschip, maar het geeft ook een klein beetje rommel. Hierna werden we weer naar het ruim gehaald en stond het eten klaar! Witte rijst, chili con carne en salade. Dit smaakte allemaal goed.

Hierna gingen we beginnen met het spel, met een dobbelsteen moets je gooien en het aantal ogen wat je gooide mocht je je boot verplaatsen over het speel bord. Dit leek een beetje op ganzen borden. Na dat iedereen een aantal keer geweest was bleek dat Lennard vergeten was om wat regeltjes uit te delen. Later bleken we zelfs heel wat regels te missen. Het spel hebben we maar een eigen wending gegeven omdat het helemaal in het honderd liep! Het idee fantastische, maar volgende keer toch maar met alle regels op een rijtje het nog is proberen. Met veel lol en gein kwamen we aan het einde van de Rhein. Na alles netjes opgeruimd te hebben (behalve de zakken naar de container sorry TeJo) hebben we ons verplaatst naar de roef om nog gezellig een drankje te nuttigen met z'n alle.

Cynthia en Irene hadden een aantal vragen uit de cosmopolitan en wij hebben ze met elkaar beantwoord. Hierna bleek er een verhaal uit te komen wat de nodige lachspieren in werking deed zetten. We kregen op eens een telefoontje van Peter en Paul want die waren Ilka (sorry als ik het fout schrijf) van haar werk ophalen dat ze nog even langs de mac gingen of wij ook nog wat wouden. De telefoon ging rond en iedereen bestelde. Na een half uurtje schroven ze gezellig bij ons aan en kon de mac naar binnen gewerkt worden. Helaas bleek niet alles aanwezig en na een half uur zijn peter en paul terug gegaan naar de mac om de rest te halen, dit kregen ze wonder boven wonder nog mee ook! Toen het inmiddels 01.00 was besloot ik er een punt achter te zetten. Hoe laat het is geworden zal ik maar niet vragen maar denk dat er flink wat streepjes staan bij diverse personen.

Ik wil Ralf en Lennard bedanken voor de gezellige opkomst en ben benieuwd naar de volgende opkomst met Chris en John. Kijken hoe hun het organisatorische doen.

Groetjes
Mark


Laatste nieuws 2 februari 2009    Sinterklaas 2008