Het laatste nieuws


Kajuit
Na 3 jaar ploeteren en vele uurtjes door deskundige senioren / vrijwilligers die onze groep een warm hart toedragen zitten we nu in de afronding fase van de roef. Sinds zaterdag 16 juni 2012 is er een aannemer bezig met het aftimmeren van de roef / leidingvertrek. De aannemer hoopt in het weekend van 22 / 23 juni 2012 de verbouwing af te ronden en deze op te leveren aan De Geuzen.

Na de oplevering kan de leiding de roef weer inrichten. Hierdoor hebben ze weer eigen honk, een langgekoesterde wens is straks weer een feit als zij op zomerkamp gaan. Maar ook na de zomerkampen is er een eigen ruimte waar ze menig uurtje zullen doorbrengen voor of na hun opkomsten.

Laatste nieuws 16 mei 2012    


30 april 2012
De weergoden hebben ons gezegend met fantastische weersomstandigheden op deze dag. Na goede voorbereidingen was het Kader van Zeeverkennersgroep de Geuzen op tijd klaar voor de massale aanloop van mensen.De wilde vaart deed goede zaken met hun ijzerkoekjes en waren al binnen paar uur door hun gehele voorraad heen. Vele geïnteresseerden, van heel oud leden, potentiële nieuwe Dolfijnen met ouders en anderzijds nieuwsgierige mensen, hebben ons Wachtschip de M.S. Cornelia bezocht en hebben een rondleiding genoten. Daarnaast hebben de de aanwezige leiding en verkenners vele bezoekende kinderen rondgepeddeld in onze kano's en of getoerd met één van de gemotoriseerde boten.
Na afloop van de publiekelijke festiviteiten hebben de Loodsen de dag traditioneel afgesloten met een BBQ.
Al met al was het een drukke maar gezellige dag bij de Geuzen welke zeker voor herhaling vatbaar was.

Laatste nieuws 16 mei 2012    


Bijna 100 Welpen gymen er op los!
Op zaterdag 4 februari, verzamelden zo'n 90 Welpen zich aan het Kastanjedal in Maassluis. Buiten was het een wondere witte wereld door alle sneeuwval, dus daarom ging iedereen snel naar binnen in de warme gymzaal. Er waren Welpen van verschillende scoutinggroepen in Maassluis, Vlaardingen naar de gymzaal gekomen en het was een gezellige drukke boel.

Binnen waren er allemaal leuke gymspellen georganiseerd, zo was er een basketbalestafette, touwklimmen en paaltjes voetbal. Maar ook zaklopen, twister en "Wie is het snelst". Bij alle spellen werden en punten verdeeld en iedereen deed flink zijn best. Tussen door werd er lekker gegeten en na de pauze was er in de zaal een hele grote apekooi opgebouwd. Ook werd er nog een potje trefbal gespeeld.

Na de spellen werd de winnaar bekend gemaakt de Welpen van de Allart van Heemstedegroep uit Vlaardingen gingen er met een mooie prijs vandoor. Om 14 uur werd de opkomst afgesloten en ging iedereen weer lekker naar huis.
Dolfijnen logboek 6 februari 2012    


Kerstdiner en Strandwandeling 17-12-2011
Zaterdag 17 December hebben alle Geuzenspeltakken een gezamelijk kerstdiner genoten. De voorbereidingen begonnen al vroeg met het inkopen van de laatste verse ingredienten en het vele schil, snij en plukwerk voor de 3 chef koks:
Adrie Vink
Hellen Lijster
Ed Malkenhorst
Vanaf 15:30 druppelden de mensen binnen en werd er nog even stoom afgeblazen in het Hof met een lekker actief spel.

Het 3-gangendiner werd om 17:00u geopend door Mika. Als eerst werd onze unieke kerstboom volgehangen met de kerstballen die ieder bij zich had.
Daaropvolgend zijn er felicitaties voor de volgende Geuzen:
Mika zijn verjaardag (30j).
De trouwerij van Pirel.
De trouwerij van Lennard met Claudia en visa versa.

Vervolgens werd er aangeschoven voor de maaltijd, bestaande uit:
Een Terayaki garnalenspies met chinese kool en een timbaaltje rijst, Ossobuco met gebakken krieltjes en haricots verts in spek en daarnaast een salade, een Yoghurt-slagroom toetje met kersen.

De 3 chefs hebben zeer zeker eer van hun werk want ieder heeft met smaak gegeten.

De Dolfijnen nemen rond 19:30 afscheid, zij zullen elkaar en de leiding weer zien op 7 januari 2012.

Een overgroot deel van de Verkenners, Wilde vaarders,loodsen en de Leiding maken zich na de maaltijd op voor een frisse strandwandeling. Met de hulp van verschillende ouders werd de groep richting het vertrekpunt gereden.

Deze keer lopen we van Hoek van Holland naar Kijkduin met een stevige gure wind vanuit het Noord westen. Met hier en daar een regen- en of hagelbuitje is het af en toe best doorbijten, maar het was volgens de veteranen een stuk beter als het voorgaande jaar.

Tegen 00:00 uur kwam de groep moe, nat en koud maar ook weer trots aan in KijkDuin. Na een 'rustige' rit met de taxiende ouders richting Vlaardingen, nam de groep rond 01:00u afscheid van elkaar bij de Cornelia.


Laatste nieuws 20 december 2011