Dolfijnen  

Ben jij avontuurlijk en niet bang voor water ?
Ben jij tussen de 7 en 11 jaar ?
Ben jij minimaal in het bezit van zwemdiploma A?
Dan is onze scoutingspeltak "de Dolfijnen" echt wat voor jou.
Dit kan en mag je niet missen!!

Opkomsten
Elke zaterdag tussen 14:00u en 16:00u komen we bij elkaar en heeft de leiding een afwisselend programma in petto voor jullie. Naast dat we leuke activiteiten en spelletjes met elkaar doen leren we ook technieken die we tijdens de kampen of later bij de verkenners van pas zullen komen. Wil jij meer dan alleen een balletje over een veld trappen? Echt leren verkennen op en rond het water? Dan moet jij zeker mee komen doen! Tijdens de activiteiten proberen wij grenzen te verleggen maar natuurlijk ook zo veel mogelijk lol te trappen. Het is erg leuk om met groep kinderen van jouw eigen leeftijd op stap te gaan zonder je ouders.

Kampen
Als ware scoutinggroep hebben we natuurlijk ook momenten dat we er met elkaar op uit trekken om te kamperen. Over het gehele jaar door proberen we dit 3 keer te organiseren. Je leert elkaar en jezelf tijdens de weekenden en kampen echt goed kennen. Ook doe je dingen die je op een schoolkamp niet zou doen. Alle kampen krijgen altijd een speciaal thema zodat het altijd spannen en nieuw is wat het avontuur ons gaat brengen. Tijdens de kampen beleven we ieder jaar weer de meest vreemde en spannende dingen.

Logeer weekend
Dit is als het ware een extra lange opkomst met 1 nachtje slapen. Meestal valt dit weekend in de periode dat de dagen wat korter zijn en de nachten wat langer dus dat maakt het lekker extra spannend.

Dolfijnen Voorjaarskamp
wat meestal een extra lang weekends is. Wij zijn een waterscouting groep dus gaat ons wachtschip de M.S. Cornelia mee op kamp. Vanuit Vlaardingen wordt er naar een lokatie elders in het land gevaren om ergens het anker uit te gooien en de loopplak te laten zakken, om vervolgens het gebied om ons heen te verkennen op het land en op het water met onze Kano's en allerlei leuken dingen te gaan doen. Tijdens ons kamp nemen wij iedere morgen een frisse duik om goed wakker te worden. Dat onderscheidt de echte waterscouts van de landscouts.

Dolfijnen Zomerkamp
Net als het voorjaarskamp trekken we er met ons wachtschip de M.S. Cornelia op uit naar een mooie plaats in ons land en dan voor een hele week, maar dan allemaal wel wat spannender/groter/leuker dan met de andere kampen. Tijdens dit kamp zullen we ook aandacht (proberen te) besteden aan zeilen en wat daar bij komt kijken zodat je alvast idee hebt en voorbereid bent op het grote waterwerk bij de verkenners wanneer je doorgroeit.

Leiding
De leiding van de Dolfijnen bestaat uit vrijwilligers die door middel van een erkende cursus, gecertificeerd zijn door scouting Nederland. Alle leiding is in het bezit van een VOG-verklaring.