CWO-diploma's


De Commissie Watersport Opleidingen (CWO) kent een aantal diploma's. Scouting heeft zich aangesloten bij deze diploma- eisen en is bevoegd om deze af te nemen. Binnen de Zeeverkennersgroep De Geuzen zijn er twee personen bevoegd om CWO-examens af te nemen: Claudia Bezemer en Edwin Magnin.

Wij zorgen ervoor dat Dolfijnen, Verkenners, Wilde Vaart en Loodsen dusdanig worden getraind om te kunnen slagen voor een CWO-examen. De groepsleiding bepaalt of je klaar bent voor het examen.

CWO Kielboot 1:
Bij de scoutshop kan het Monsterboekje gehaald worden. In dit boekje worden alle behandelde onderdelen afgetekend. Als alle onderdelen zijn afgetekend, gaat de leiding met je afzeilen. Alle onderdelen worden dan in een keer, achter elkaar doorgenomen. Als het helemaal goed is ,heb je je eerste CWO diploma behaald.

CWO Kielboot 2:
Na het behalen van het CWO KB 1I kan er begonnen worden met het behalen van het diploma Kielboot 2. Dit diploma bestaat uit twee onderdelen: theorie en praktijk. Voor het theorie-examen wordt op de zaterdagen tijdens het winteronderhoud met z'n allen geoefend. Dit gebeurt door middel van spelletjes en het aanleren van handige trucjes. Als je er klaar voor bent, dan ga je op de Cornelia een theorie-examen maken. Na het behalen van je theorie-examen kan er begonnen worden met het praktijkgedeelte. Voor je praktijk zijn er momenten waarbij de leiding met je gaat oefenen op alle punten die gevraagd kunnen worden tijdens het praktijk- examen. Ben je er klaar voor dan wordt het praktijkexamen afgenomen door een van de twee examinatoren van onze groep. Zij bepalen of je alle onderdelen voldoende beheerst en of je geslaagd bent voor je tweede CWO diploma.

CWO Kielboot 3:
Wanneer het CWO KB 2-diploma binnen is, kan gestart worden om het derde diploma te halen. Ook hierbij bestaat het behalen van het diploma uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Deze examens worden door de admiraliteit 14 afgenomen. Voor de opleiding stelt de groepsleiding opleidingsmateriaal beschikbaar. Wanneer je er klaar voor bent word je door de schipper van je speltak opgegeven voor het examen. Plaats en tijd van de examens worden door de leiding doorgegeven aan de kandidaten. Slaag je voor beide examens, dan is het CWO KB 3-diploma behaald en krijg je het MBL-insigne.

Voor het oefenen staan op onderstaande site nog een aantal zeilinstructiefilms: Klik hier voor de instructiefilms


De Geuzen is een waterscoutinggroep.
De Geuzen is een neutrale groep.
De Geuzen is een gemengde groep.


De Geuzen bestaat uit:

Dolfijnen 7-11 jaar
Verkenners 11-15 jaar
Wilde Vaart 15-18 jaar
Loodsen 18+


Water
Kanoën
Zeilen
Survival
Samenwerken
fun

Adresgegevens

Adres:
MS Cornelia
Hoflaan 120
3134 AD Vlaardingen Nederland

Secretaris & Penningmeester
email: secretaris.degeuzen@gmail.com
mobiel: 06-54950146


Coördinaten:
N: 51º 54 min 43 sec
O: 04º 20 min 41 sec